fbpx

ADÓSZÁM: 18187355-1-42

OTP Bank: 11707024-20463492
simplepay

Szent Vitus Alapítvány a Facebook-on!

Segíthet adója 1 százalékával

Adószámunk: 18187355-1-42
<<< Bővebben >>>

Pénzbeli adománnyal

Számlaszámunk
OTP Bank 11707024-20463492

Adományozás Simplepay-en keresztül
simplepay full

Természetbeni adománnyal

Ruházat, élelmiszer, technikai berendezés, orvosi műszer, gyógyszer, gyógykészítmény stb.

Harsányi Zsuzsanna grafikus- festőművész a kecskeméti Szent László Lions Club elnökeként és magánszemélyként is nagy hangsúlyt fektet rászorulók, különösen a fogyatékkal élő embertársaink megsegítésére. Aktivitása során számtalan alkalommal szembesült a fogyatékkal élők őszinte örömével, mely arra inspirálta, hogy portrérajzok formájába öntse ezeket a pillanatokat. A sorozat 17 képből- grafikából áll.

A kiállítás célja:A képek pozitív érzéseket sugároznak, a művészet erejével próbáljuk közvetíteni a társadalom minden tagja felé, hogy az öröm univerzális. A kiállítás látogatói betekintést kaphatnak a rajzok által a fogyatékkal élők mindennapjainak egy kis szeletébe, mutatva, hogy mennyire hasonlóak vagyunk mindannyian. A kiállítás elsődleges célja tehát az elfogadás és a társadalmi kohézió fontosságának erősítése. A képek vándortárlat formájában lesznek bemutatva a következő 1 évben. A tárlatot a Szent Vitus Alapítvány és a Szent László Lions Club hozta létre azzal a céllal, hogy az országban minél több emberhez eljusson ez az üzenet. Ezért szívesen vesszük a megkereséseket is, ha valaki szeretné saját településén bemutatni a kiállítás anyagát.

A jótékonysági árverés célja:A kiállított képeket árverésre kívánjuk bocsátani. Az árverés egy hónapig tart, online formában,a szentvitus.hu honlapon lehet licitálni a művekre. ahol a 2 szervezet támogatásával a képeket névlegesen örökbe lehet fogadni. Az Örökbefogadók neve, ha szeretnék, feltűntetésre kerül a vándortárlat folyamán az alkotások alatt, a támogatások összege pedig leírható a vállalkozások adó alapjából.A társadalmi felelősségvállalás fontosságát tükrözné, ha minél több licitre kerülő kép gazdára találna. Az árverés során befolyt pénzből a következő célokat kívánjuk megvalósítani:- Szent Vitus Alapítvány: KRESZ tanpálya kialakítása Nagykőrösön, autizmussal élő gyermekek közlekedésbiztonsági oktatása céljából. Nagykőrös Városa szándéknyilatkozatot írtalá, miszerint biztosítja a helyszínt és a megvalósításhoz szükséges engedélyeket. Elsődlegesen Nagykőrösről, Kecskemétről és Ceglédről érkeznének autizmussal élőgyermekek az oktatásra, melyet összekötnénk egy Szafari- park látogatással. A helyi rendőrség és polgárőrség tartaná az oktatásokat. A lámparendszer, a táblák, az aszfaltozás, felfestés várható költsége 25 millió Forint.- A Kecskeméti Szent László Lions Club a befolyt összeg 100%-át ingyenes szemszűrésekre, hátrányos helyzetűek szemüvegének elkészítésére és értelmi sérüléssel élők számára szervezett programjaira fordítja

A kiállítás ideje:
A kiállítás megnyitója: 2023. március 3. 17:00
2023 március 03.-2023 március 31.

A kiállítás helyszíne:
Klebersberg Kastély 1028 Budapest Templom utca 12 – 14.

Előadóművészek:
Miklósa Erika - Bolyki Balázs duett, Para- ra kórus

A KÉPEKET MEGTEKINTENI ÉS LICITÁLNI
IDE KETTINVA VAN LEHETŐSÉG

 

Eredményeink